Snij de zalmfilet in vier gelijke stukken.
Pers de uit.
Maak de sjalotjes schoon en snipper deze fijn.
Maak de schoon en pers deze fijn.
Maak de rawits schoon en snij deze fijn.
Snij de in stukjes.
Snij de nerven uit de djeruk purut en hak fijn.
Doe de ingrediënten voor matah in een kom en meng het goed door elkaar.
Verhit in een wok en bak de verkruimelde even aan.
Laat dit tot kamertemperatuur afkoelen en roer het dan door het knoflookmengsel.
Breng de op smaak met en suiker(1 eetlepel)(2 theelepels).
Maak vervolgens een marinade van de ketchup, ketjap, limoensap, zout(0.25 theelepels)(0.5 theelepels), suiker(1 eetlepel)(2 theelepels) en peper(2 theelepels).
Smeer de zalmfilets(800 gram) hiermee in en laat ze een nacht marineren.
Verhit de grillpan en smeer de filets nogmaals helemaal in met de marinade en gril de filets gaar.
Serveer met de sambal(1 stuk) en witte rijst.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal en olie
Gluten
sambal en trassi kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
Suiker
ketjap manis, suiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
Geen overeenkomsten gevonden.
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
sambal en trassi kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in trassi
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
Soja
olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
Vis
Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
Zoutarm
zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.