Ikan Smoor Djawa (pittig gekruide gebakken rode poon)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- 1 reviews
Keukenspullen
- Wok
- Koekenpan
Bereidingswijze
- Vis in blokjes van 5 x 4 cm snijden. 1 theelepel strooien en 1 eetlepel erover druppelen. ± 20 minuten laten intrekken.
in wok of diepe koekenpan verhitten en vis in gedeelten in ± 2 minuten net gaar bakken.
op 2 eetlepels na uit de wok schenken.
en knoflook in goudbruin bakken.
, ketjap, sambal en een kopje toevoegen en aan de kook brengen.
Op zacht vuur ± 2 minuten laten koken.
Stukjes vis in saus leggen en alles nog 3-4 minuten verwarmen.
Met en op smaak brengen.
Vis met saus in schaal serveren.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Rode poon met tomaat430m
-
Recept
Ikan Kapap Merah Dengan Oranye (rode poon met sinaasappel)445m
-
Recept
Ikan Bali (pittig gekruide kabeljauw)41u15m
-
Recept
Ikan Pepesan (pittig gekruide makreel uit de oven)41u
-
Recept
Ikan bandeng (licht gekruide rode ponen uit de oven)450m
-
Recept
Ikan Be pindang (pittig gekruide sardientjes met tomaat)445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en sambal oelek
- sambal oelek kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
- ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
- olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (1)
Ikan Smoor Djawa (pittig gekruide gebakken rode poon) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 57 kcal | 2% | 228 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 12 g. | 4% | 48 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |