Ikan Tomat (kabeljauw in pittige tomatensausje)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
- Rasp
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Pers de uit en meng door het sap zat .
Maak de ui schoon en snipper deze fijn.
Maak de schoon en rasp deze fijn.
Maak de ’s schoon en snij deze in blokjes.
Maak de schoon en snij deze in stukjes.
Maak de schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Marineer de filets met het gemengde citroensap een paar uur op een koele plaats.
Sla het los in een schaal en haal de vis door het .
Bestrooi de door het gehaalde vis met de maïzena.
Verhit de in een wok.
bak de visfilets licht bruin in de hete .
Als de vis lichtbruin is haal de vis uit de wok en laat deze goed uitlekken op keukenpapier.
Houd de vis warm.
Verhit de in de wok.
Bak hier in de ui licht aan.
Voeg de toe en bak deze mee.
Voeg na een 5 minuten de lombokringetjes en toe en bak het geheel goed door.
Schep het geheel regelmatig goed om om verbranding te voorkomen.
Voeg dan de , , ketchup, ketjap en naar smaak toe.
Voeg de vis toe en verwarm het geheel nog even.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Ikan bandeng tomat (gebakken makreel in een tomatensausje)450m
-
Recept
Ikan Salmon Boemboe Tomat (zalm in tomatensausje)445m
-
Recept
Ikan djeruk tomat (kabeljauw met tomaat)445m
-
Recept
Ikan dengan boemboe (kabeljauwfilet met een tomatensausje)445m
-
Recept
Ikan Bali (pittig gekruide kabeljauw)41u15m
-
Recept
Ikan kakap (gestoofde kabeljauw)445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- ketjap manis is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- ketjap manis en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
- kabeljauw is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1130 kcal | 56% | 4520 kcal |
Vetten | 14 g. | 20% | 56 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 18 g. | 7% | 72 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |