Il Tempesto

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Rasp
  • Grote schaal

Bereidingswijze

  1. De hoeveelheid pijnboompitjes, , zongedroogde , en doen we altijd een beetje op de gok.
  2. Maar als richtlijn kan je een zakje pijnboompitjes, half tot driekwart potje (in blokjes), een stuk of 10 zongedroogde , een bakje (van de AH) en een klein potje aanhouden.
  3. Als eerste kook je de met een blokje .
  4. Terwijl je de aan het koken bent, hak je de en fijn.
  5. De niet te lang laten koken, maar zoals de echte Italianen dat doen, al dente dus.
  6. Giet de goed af en doe de , en heel potje erbij.
  7. Roer dit goed om en laat het koud worden.
  8. Af en toe de pasta even doorroeren.
  9. Tip:
  10. laat de gootsteen vollopen met koud water en zet de pan erin, dan koelt het sneller af.
  11. Terwijl de pasta afkoelt begin je met bereiden van de andere ingrediënten.
  12. Rooster de pijnboompitjes tot ze mooi goudbruin zijn.
  13. Snij de in kleine blokjes, de in kleine ringetjes, de zongedroogde in stukjes en de in tweeën.
  14. Doe dit alles met de pijnboompitjes in een grote schaal en als de goed koud is doe je die er ook bij.
  15. Doe de erbij (niet alles in één keer, want dat krijg je nooit goed omgeroerd).
  16. Tip:
  17. giet een beetje olijfolie over de , dat schud/roert makkelijker.
  18. Als alle erbij zit doe je de erbij.
  19. Dit doe je als laatste, want als je dat in het begin al doet dan verkruimelen de blokjes te erg tijdens de grote omroeractie.
  20. Dan roer je alles nog één keer om, zodat ook de overal doorheen zit.
  21. Zet de schaal op tafel, trek een fles lekkere rode wijn open, zet de olijfolie, een rasp en de parmazaanse op tafel en buon appetito!!!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in tuinkruidenbouillon
  • tuinkruidenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in penne
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in tuinkruidenbouillon
  • pesto, kaas, tuinkruidenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pesto
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in tuinkruidenbouillon
  • penne kan sporen bevatten van lactose en Allergie in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in tuinkruidenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1050 kcal
52%4200 kcal
Vetten
93 g.
134%372 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
120 g.
46%480 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Il Tempesto