Indiase kip
- Herkomst India
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadpan
- Pan
Bereidingswijze
- Bereid de volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snijd de kip in stukken.
Verwarm de en de in een braadpan, bak de stukken kip hierin op hoog vuur bruin en leg ze apart.
Fruit de gesnipperde in het bakvet en voeg de kerrie toe.
Strooi er de bij en voeg onder goed roeren de toe.
Voeg er de knoflook en naar smaak en bij en laat de saus zachtjes pruttelen.
Zet de pan op een vlamverdeler, leg de stukken kip in de pan en stoof die met het deksel op de pan in 30 minuten gaar.
Schep de kip uit de pan en voeg de , naar smaak en de aan de kerriesaus toe.
Warm dit door en roer er van het vuur af de door en schenk de saus over de kip.
Geef er droge rijst en een chutney bij, bijvoorbeeld van dun geschaafde komkommer, aangemaakt met yoghurt, , cayennepeper en fijngestampt komijnzaad.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Gestoofde kip met paprika41u
-
Recept
Kip met roquefortsaus41u10m
-
Recept
Brusselse kip455m
-
Recept
Congolese kip41u50m
-
Recept
In wijn gestoofde kip (coq au vin)41u30m
-
Recept
Kookarh korma (Korma kip)450m
Variaties op Indiase kip
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Indiase kippensoep | 1 | Soepen |
Indiase kip tandoori | 1 | Gevogelte |
Indiase kippenbouten uit de oven | 1 | Gevogelte |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en bouillon
- bouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
- boter en bouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en room
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
- boter en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bouillon en zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 83 kcal | 4% | 332 kcal |
Vetten | 11 g. | 16% | 44 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 1% | 8 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |