Indiase kip Biryani
- Herkomst Nederland
- Categorie Hoofdgerechten
- Bereiden
- Kookboek van jacob
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Koekenpan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzing op het pak.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pel en snipper de .
Pel ook de tenen en pers deze.
Snij de rode in mooie reepjes. - schil en hak de gember fijn.
- Snij nu de kipfilet in repen.
Verhit de olie en fruit hierin de snippers goudgeel, voeg dan de en de peperreepjes erbij. - Roer dit goed door elkaar en voeg dan de kip er bij.
Bak alles in ongeveer 5 minuten al omscheppend op een laag vuur.
Snij intussen de 3 in stukken. - Roer de door het mengsel en voeg naar smaak toe.
- Laat het nog enkele minuten pruttelen op een laag vuur.
Rooster de kort in een droge koekenpan.
Schep de helft van de rijst in een ovenschaal verdeel hierover de kip en bestrooi het met de noten.
Dek af met de rest van de rijst. - Schik hierop de en druk aan.
- Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat de schotel door en door het en gaar worden in 7 tot 12 minuten.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Kip met amandelen415m
-
Recept
Indiase butter chicken445m
-
Recept
Kip Esmee415m
-
Recept
Roergebakken kip425m
-
Recept
Salade van aardbeien en kip415m
-
Recept
Kip uit Punjab445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- arachideolie is niet geschikt voor een pinda-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- cashewnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 186 kcal | 9% | 744 kcal |
Vetten | 2 g. | 3% | 8 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 8 g. | 3% | 32 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |