Indisch Stoofpotje

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok

Bereidingswijze

  1. Motto om Indische gerechten te bereiden is:
  2. Kijken en Proeven.
  3. Daarom worden er geen hoeveelheden aangegeven van de kruiden, specerijen en ketjap.
  4. De hoeveelheden van sommige ingrediënten in mijn recept zijn dan ook circa of niet gegeven.

    VOORBEREIDING::
    Vlees in blokjes snijden en minimaal 1 uur marineren in marinade van olie, zout, laos, djahé, ketoembar, kruidnagel.
    Boontjes in tweeën snijden (lange in drieën) en 5 min.
  5. voorkoken, afgieten en met koud water naspoelen.
    Ui snipperen, knoflook fijn hakken of persen.
    Prei in halve ringen snijden en champignons in plakjes snijden.

    BEREIDING:
    Vlees in wat olie roerbakken en vervolgens uit de wok nemen.
    In achtergebleven olie de ui bakken met 1 verkruimeld bouillonblok en de knoflook.
    Vlees erbij voegen met wat sambal, ketjap, water, 2 salam blaadjes en gaar laten sudderen.
    Later de boontjes en prei toevoegen en op het laatst de champignons even mee laten sudderen.
    Proeven en eventueel nog zout, kruiden, specerijen en ketjap toevoegen.
    SERVEERTIPS:
    Schep wat (Pandan) rijst op een bord en daarop het vlees met groenten en wat van het stoofvocht.

    Geef er Kroepoek en Cassave kroepoek bij.
25
25
25

Variaties op Indisch Stoofpotje

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Indisch Stoofpotje
VariatieAantalGang
Indisch Stoofpotje1Vlees

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • sambal manis kan sporen bevatten van pinda en Allergie in arachideolie
  • sambal manis kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
  • ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal manis
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal manis
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ketjap manis is niet geschikt voor een soja-intollerantie
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal manis
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
480 kcal
24%2880 kcal
Vetten
2 g.
3%12 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
102 g.
39%612 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Indisch Stoofpotje