Indische aardappelkroketjes

Ingrediënten

+ -
print

Voor de vulling:

Voor het bakken:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Bereidingswijze

  1. Bereidingswijze:
    Kook de aardappelen gaar en maak er puree van met de melk.
  2. Laat het afkoelen.
    Voor de vulling het fruiten met de fijngehakte .
  3. Voeg de fijngehakte wortel toe en roerbak het geheel klaar.
  4. Dan de erbij doen en het verkruimelde bouillonblokje.
  5. Goed door elkaar mengen, beetje laten meebakken.
  6. en naar smaak toevoegen.
  7. Vuur uitdoen en even laten afkoelen.
    Een schep aardappelpuree nemen.
  8. Druk het wat plat en doe er 1 eetlepel vulling op.
  9. Aardappelpuree om de vulling sluiten en er een rolletje van maken.
    Nu ga je de rolletjes door de rollen, dan door het geklutste , daarna weer door de .
  10. In ruim olie frituren.
25
25
25

Variaties op Indische aardappelkroketjes

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Indische aardappelkroketjes
VariatieAantalGang
Indische aardappelkroketjes1Hapjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in vleesbouillon en paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • vleesbouillon en paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • boter, vleesbouillon, paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • vleesbouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in selderij
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Indische aardappelkroketjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 2 recensies
RESET

Ga het proberen. Is zeker de moeite waard.
ma-griet 27 september 2012
Een mooi recept. Maar de vulling mag zeker wat pittiger zijn. Ik heb er 2 pepertjes en 1 theelepel kerriepoeder aan toe gevoegd dit vind ik lekkerder.
jaccor 21 september 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
210 kcal
10%2940 kcal
Vetten
12 g.
18%168 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%84 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Indische aardappelkroketjes