Ingrediënten

+ -
print

Voor het vlees:

Voor de boontjes:

Voor de komkommer:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Snelkookpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
    Snipper de en de knoflook.
    Roer de ketjap, azijn, bastersuiker en door elkaar.

    Bak het vlees al omscheppend bruin.
  2. Doe er en bij.
    Neem het vlees uit de pan en fruit in het achtergebleven vet de lichtbruin en glazig.
    Voeg de knoflook toe en fruit even mee.
    Voeg het ketjapsausje toe en voeg zoveel kokend water toe totdat het net onder staat (ongeveer 250 milliliter).
    Breng aan de kook, doe de maggi erbij en voeg het vlees weer toe.
  3. Stoof in 2 a 2½ uur gaar.
    (Ikzelf doe het 50 minuten in de snelkookpan).
    Als alles gaar is de pindakaas toevoegen en nog even laten indikken.

    Kook de boontjes in 15 minuten bijna gaar.
    Verhit ondertussen 2 eetlepels olie in een pan en fruit de ui 5 minuten.
    Zet het vuur lager.
    Voeg de sambal en de ketjap toe en verwarm nog 2 minuten.
    Giet de bonen af en voeg het uimengsel toe, schep goed om en doe er nog een scheutje chilisaus bij.

    Komkommer:
    Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepeltje.
    Snijd de helften in blokjes.
    Verwarm de azijn en los er 3 eetlepels suiker in op.
    Laat afkoelen.
    Halveer een rode ui en snijd de helften in plakjes.
    Meng het azijnmengsel met de ui en de sambal en voeg toe aan de komkommerblokjes.
  4. Laat een paar uur op smaak komen in de koelkast.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • sambal, olie, sambal, sambal kan sporen bevatten van pinda en Allergie in pindakaas
  • sambal, pindakaas, sambal, sambal kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis en ketjap manis
  • ketjap manis, basterdsuiker, ketjap manis, chilisaus, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal, sambal, sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal, sambal, sambal
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • pindakaas en olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis en ketjap manis
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal, sambal, sambal
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
569 kcal
28%2276 kcal
Vetten
33 g.
47%132 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
56 g.
21%224 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Indische hachee met sambalboontjes en hete komkommer