Indische Hachee
- Herkomst Indonesie
- Categorie Stoofschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van ma-griet
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadpan
- Pan
Bereidingswijze
- Verhit de in een braadpan met dikke bodem en braad de met en bestrooide blokjes vlees erin aan tot ze lichtbruin zijn.
- Dan de en in de pan doen en aanfruiten tot de glazig zijn en lichtbruin.
Vervolgens alle overige ingrediënten in de pan erbij doen. - Alles op hoog vuur even goed omscheppen.
- Dan het vuur laag draaien en met de deksel op de pan 3 uur laten stoven.
- Als het te hard gaat, de vlamverdeler onder de pan doen.
- Af en toe even in de pan roeren.
- Als het vocht te snel verdampt, een scheutje water erbij doen.
- De uiensaus moet dik en stroperig zijn.
- Met bloem binden hoeft niet.
- Als het vocht inkookt, wordt de saus vanzelf dik.
Verhit de in een braadpan met dikke bodem en braad de met en bestrooide blokjes vlees erin aan tot ze lichtbruin zijn. - Dan de en in de pan doen en aanfruiten tot de glazig zijn en lichtbruin.
Vervolgens alle overige ingrediënten in de pan erbij doen. - Alles op hoog vuur even goed omscheppen.
- Dan het vuur laag draaien en met de deksel op de pan 3 uur laten stoven.
- Als het te hard gaat, de vlamverdeler onder de pan doen.
- Af en toe even in de pan roeren.
- Als het vocht te snel verdampt, een scheutje water erbij doen.
- De uiensaus moet dik en stroperig zijn.
- Met bloem binden hoeft niet.
- Als het vocht inkookt wordt de saus vanzelf dik.
Ook lekker om te maken
Variaties op Indische Hachee
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Indische hachee met sambalboontjes en hete komkommer | 1 | Rijstgerechten |
Indische hachee | 1 | Vlees |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal
- wijn en sambal kan sporen bevatten van gluten en Allergie in zoete ketjap
- zoete ketjap en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en suiker
- zoete ketjap is niet geschikt voor een soja-intollerantie
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 357 kcal | 17% | 1428 kcal |
Vetten | 26 g. | 37% | 104 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 23 g. | 8% | 92 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |