Indonesisch gefrituurde uienringen
- Herkomst Indonesie
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Maak een mooi beslag van de en het .
Moet je gewoon zelf aan voelen maar het moet een mooi papje worden.
Niet te dun!
Nadat het een papje is geworden, voeg je de overige ingrediënten toe.
Schil nu de en maak mooie ringen.
Probeer steeds 2 a 3 ringen bij elkaar te houden.
Een enkele ring is te dun en zal snel breken.
Mooie dikke ringen is ook veel lekkerder.
Verhit de in een pannetje of wok op ca. 180 gtaden C.
Voorzichtig de ringen in porties van 3 a 4 ringen in de wok doen en bakken totdat ze een mooi bruin kleurtje hebben gekregen.
Als ze klaar zijn, eventjes op wat keukenpapier leggen zodat de vrijwel uit de is getrokken.
Bestrooi de ringen met wat .
Serveer met een lekker chilisausje om het helemaal af te maken.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Indonesisch spek445m
-
Recept
Ajam gepuk (gefrituurde drumsticks met kokossmaakje)41u30m
-
Recept
Bebek Madera (gefrituurde eend in pittig sausje)41u15m
-
Recept
Gefrituurde champignons en uiringen415m
-
Recept
Batagor (gefrituurde vispakketjes in satésaus)450m
-
Recept
Ananas Goreng (gefrituurde ananas schijven in krokant jasje)440m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal oelek en olie
- sambal oelek kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en bier
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in bier
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 121 kcal | 6% | 484 kcal |
Vetten | 1 g. | 2% | 4 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 22 g. | 8% | 88 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |