Indonesische kipspiesen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Bereidingswijze

  1. De kip met besprenkelen, met bestrijken en tenminste 30 minuten laten staan.
  2. Intussen voor de satesaus de en de knoflook pellen.
  3. Het uitje raspen en de knoflook uitpersen.
  4. In een glazen litermaat de onafgedekt in circa 1 minuut op vol vermogen heet laten worden.
  5. De en knoflook toevoegen en onafgedekt in circa 2 minuten op vol vermogen glazig fruiten.
  6. Vervolgens de en het toevoegen en alles onafgedekt circa 3 minuten op vol vermogen verwarmen.
  7. De saus op smaak brengen met , en tomatenketchup.
  8. De in gelijke blokjes snijden en aan iedere houten spies 4 blokjes rijgen.
  9. De spiesen als de spaken van een wiel op een ovenvast bord leggen en onafgedekt in circa 9 minuten op 70 procent gaar maken.
  10. Eventueel de saus kort op vol vermogen doorwarmen en de spiesen met satesaus serveren.
  11. Het geheel met wat seroendeng garneren.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • olie en sambal kan sporen bevatten van pinda en Allergie in pindakaas
  • pindakaas, ketchup, sambal kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap
  • ketchup en ketjap past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in ketchup
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • olie en pindakaas kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
264 kcal
13%1056 kcal
Vetten
11 g.
16%44 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
6%4 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
8%8 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
10 g.
4%40 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Indonesische kipspiesen