Indonesische kipspiesen
- Herkomst Indonesie
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van gdamwijk
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- De kip met besprenkelen, met bestrijken en tenminste 30 minuten laten staan.
- Intussen voor de satesaus de en de knoflook pellen.
- Het uitje raspen en de knoflook uitpersen.
- In een glazen litermaat de onafgedekt in circa 1 minuut op vol vermogen heet laten worden.
- De en knoflook toevoegen en onafgedekt in circa 2 minuten op vol vermogen glazig fruiten.
- Vervolgens de en het toevoegen en alles onafgedekt circa 3 minuten op vol vermogen verwarmen.
- De saus op smaak brengen met , en tomatenketchup.
- De in gelijke blokjes snijden en aan iedere houten spies 4 blokjes rijgen.
- De spiesen als de spaken van een wiel op een ovenvast bord leggen en onafgedekt in circa 9 minuten op 70 procent gaar maken.
- Eventueel de saus kort op vol vermogen doorwarmen en de spiesen met satesaus serveren.
- Het geheel met wat seroendeng garneren.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Kipspiesen42u50m
-
Recept
Indonesische kipdrumsticks (ajam pangang)41u30m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- olie en sambal kan sporen bevatten van pinda en Allergie in pindakaas
- pindakaas, ketchup, sambal kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap
- ketchup en ketjap past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in ketchup
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- olie en pindakaas kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 264 kcal | 13% | 1056 kcal |
Vetten | 11 g. | 16% | 44 g. |
Waarvan verzadigd | 1 g. | 6% | 4 g. |
Waarvan onverzadigd | 2 g. | 8% | 8 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 10 g. | 4% | 40 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |