Indonesische spekkoek

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Roer de boter op kamertemperatuur zacht en romig.
  2. Klop alle samen met alle , de en schuimig.
  3. Zeef de boven het eimengsel en roer het er luchtig door.
  4. Voeg de zachtgeworden boter toe en klop alles snel door elkaar.
  5. Verdeel het beslag over 2 kommen.
  6. Meng de , de , de foeliepoeder en de door 1 deel beslag.
  7. Schep 2 sauslepels ongekruid beslag in een met boter ingevette en met bestoven springvorm van 24 cm en laat het over de bodem uitvloeien.
  8. Bak dit 10 min.
  9. onderin een voorverwarmde oven van 150 graden C.
  10. Schep er dan 2 sauslepels gekruidbeslag op en laat dit uitvloeien.
  11. Bak dit op dezelfde manier als het andere beslag.
  12. Leg na elke 4 gebakken laagjes een stuk bakpapier op en wrijf er met de bolle kant van een lepel over.
  13. Verwijder het papier weer.
  14. Bestrijk daarna de bovenste laag met een beetje boter.
  15. Herhaal dit tot het beslag op is, maar eindig met het gekruide beslag.
  16. Serveer in dunne plakjes.
25
25
25

Variaties op Indonesische spekkoek

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Indonesische spekkoek
VariatieAantalGang
Kek Lapis (Indonesische spekkoek)1Hapjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
  • eidooiers en eiwitten is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (7)

Indonesische spekkoek heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.7 / 10 in 7 recensies
RESET

Heerlijk deze spekkoek
Lia Verstijlen 1 mei 2017
Met voorbereiding en elk laagje 10 minuten? Klaar in 25 minuten?
Kok 5 november 2013
Deze indonesische spekkoek is echt lekker!
Madelon 26 november 2012
Spekkoek is echt lekker!
Madelon 26 november 2012
Doña; De gewenste groene kleur komt van de Pandanpasta. Dat is ook te koop bij de lokale toko.
Jerry Verboom 3 november 2012
Voor ik een reactie wou plaatsen heb ik hem 3 keer gemaakt. En hij is alle keren goed gelukt. Top recept Het enige wat ik jammer vindt is dat hij niet de groene kleur krijgt, maar dat is meer voor h... Lees reactie
Doña 22 september 2012
Alle respect voor onze Indiesche oma's die zoveel Indiesche recepten hebben uitgevonden en die hebben meegebracht naar Nederland en andere landen waaronder de Indische spekkoek. Even een misverstand u... Lees reactie
Eric Mellonius 7 februari 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
14631 kcal
731%14631 kcal
Vetten
1099 g.
1570%1099 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
234 g.
90%234 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
615 g.
684%615 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Indonesische spekkoek