Inktvis in zwarte bonensaus
- Herkomst Nederland
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
Bereidingswijze
- Maak een marinade bestaande uit:
1 eetlepel maizena en 0,5 eetlepel sojasaus.
Maak de inktvis schoon, spoel af, snijd in hapklare stukjes en doe deze in de marinade.
Ongeveer 15 minuten laten intrekken.
Was de gezouten zwarte boontjes en laat ze uitlekken en drogen.
Snijd de prei, lenteuitje en paprika in stukjes van ca. 2 cm.
Hak de knoflook fijn.
Maak een sausje van 1 eetlepel sojasaus, ½ theelepel sesamolie en 1½ deciliter visbouillon.
Verhit dit in olie in de wok op hoog vuur en doe hier dan de inktvis bij tot deze gaar is (ca. 5 minuten).
Haal de inktvis eruit en laat deze uitlekken.
Giet de olie, op 2 eetlepels na, in een bewaarpan.
Verhit die olie opnieuw, roerbak hier de knoflook in tot deze geurt en roerbak hierna de paprika en gezouten zwarte boontjes een ½ minuut.
Voeg dan het sausje en de inktvis toe en kook nog 2 minuten.
Roer er zoveel van het bindpapje door tot de saus licht bindt.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Cumi cabe serpih (gebakken inktvis in saus)445m
-
Recept
Gegrilde Makreel met zwarte bonensaus455m
-
Recept
Oesters met zwarte bonensaus445m
-
Recept
Gebakken Inktvis425m
-
Recept
Cumi cabe kering (pittige zoetzure inktvis)450m
-
Recept
Cumi Balado Dengan (gestoofde inktvis in zeer pittige saus)450m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in visbouillon en olie
- visbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in sojasaus
- Geen overeenkomsten gevonden.
- sesamolie is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
- Sporen van ei kunnen voorkomen in visbouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in visbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in visbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena
- Sporen van soja kunnen voorkomen in visbouillon en olie
- visbouillon is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 59 kcal | 2% | 236 kcal |
Vetten | 11 g. | 16% | 44 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 5 g. | 1% | 20 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |