Italiaanse aardappeltaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Stamper

Bereidingswijze

  1. Schil de en kook ze met gaar met zout.
  2. Stoom ze daarna kort droog en druk ze fijn met de pureeknijper of met een stamper.
  3. Verwarm alvast de oven voor op 180 graden C.
  4. Vet vervolgens een taart of quichevorm in met en bestrooi de bodem en de wanden met wat .
  5. Hak daarna de mozzarella klein en snijd de tomaatjes in kleine stukjes.
  6. Klop dan de met een beetje zout, de gedroogde en de los.
  7. Roer vervolgens het eimengsel samen met de mozzarella, de tomaten en de helft van de geraspte kaas door de aardappelpuree.
  8. Schep de puree in de vorm en strijk het oppervlak glad.
  9. Bestrooi met de rest van de kaas en verdeel hierover wat flintertjes .
  10. Bak tenslotte de aardappeltaart gaar in 30 minuten tot de bovenkant mooi goudbruin is.
25
25
25

Variaties op Italiaanse aardappeltaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Italiaanse aardappeltaart
VariatieAantalGang
Italiaanse aardappeltaart met kaas1Bijgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter, kruiden, parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, parmezaanse kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, melk, parmezaanse kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
329 kcal
16%1316 kcal
Vetten
18 g.
25%72 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
20 g.
7%80 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Italiaanse aardappeltaart