Italiaanse abrikozenkwarktaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Oven
  • Zeef
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Beleg een grove zeef met 2 lagen keukenpapier en hang hem in de kom.
  2. Meng de en de fromage frais en vul de zeef met dit mengsel, Laat de ca. 3 uur uitlekken in de koelkast.
  3. Laat de uitlekken.
  4. Vet een springvorm (26 cm doorsnede en hoogte 8 cm).
  5. Klop de , de , de en een snufje in ca. 5 minuten tot een schuim.
  6. Roer de , het en het er doorheen.
  7. Spatel 50 gram amarettini door het kwarkmengsel.
  8. Strijk 1/3 van het kwarkmengsel in de springvorm.
  9. Verdeel de eroverheen (op 3 helften na) en strijk de rest van het kwarkmengsel erover.
  10. Bak de kwarktaart ca. 1 uur in een voorverwarmde oven op 175 graden C.
  11. Laat de taart in de oven ca. 15 minuten rusten met de ovendeur open.
  12. Maak de taart met een mes van de vormrand los.
  13. Laat de kwarktaart afkoelen in de vorm.
  14. Snijd de rest van de in partjes.
  15. Garneer de taart met de 3 eetlepels amarettini, abrikozenpartjes, grofkorrelige en poedersuiker.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker, vanillesuiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • magere kwark en kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in magere kwark en kwark
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in bitterkoekjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • magere kwark en kwark is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
taart
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1625 kcal
81%1625 kcal
Vetten
45 g.
64%45 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
61 g.
23%61 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
107 g.
119%107 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Italiaanse abrikozenkwarktaart