Italiaanse barbecuesalade met witte en groene asperges

Ingrediënten

+ -
print

Voor de vinaigrette:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Vijzel

Bereidingswijze

  1. Haal de blaadjes van de verschillende slasoorten uit elkaar.
  2. Snijd, indien nodig, de wortelkluit weg.
  3. Spoel ze in ijskoud water en ze droog.
  4. Meng de slasoorten onder elkaar.
  5. Schil de witte en groene .
  6. Laat 20 min.
  7. koken en daarna goed uitlekken en afkoelen.
  8. Snijd de punten van de en houd ze opzij.
  9. Versnijd de stengels in stukjes.
  10. Snijd de gedroogde in stukjes.
  11. Snijd de basilicum fijn.
  12. Kneus de met een vijzel of een keukenhamertje.
  13. Bak de pijnappelpitten droog in een roosterpan tot ze goudbruin zijn.
  14. Wrijf de sneetjes in met de geperste knoflook.
  15. Bak ze knapperig in de en snijd in stukjes.
  16. Doe de gemengde slasoorten met de stukjes en gedroogde tomaat, de basilicum, koriander en pijnappelpitten in een decoratieve slakom.
  17. Meng goed.
  18. Garneer de salade met de aspergepunten, enkele opzij gehouden slablaadjes, een takje basilicum, een gedroogd tomaatje en de broodcroutons.
  19. Meng alle ingrediënten van de tot een glad mengsel en serveer ze apart bij de salade.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in brood
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in brood
  • brood en parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room en parmezaanse kaas
  • vinaigrette en parmezaanse kaas kan sporen bevatten van mosterd en Allergie in mosterd
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • room en parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
100 kcal
5%400 kcal
Vetten
4 g.
6%16 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
2%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Italiaanse barbecuesalade met witte en groene asperges