Italiaanse gehaktsaus met witte wijn
- Herkomst Italie
- Categorie Pastagerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Gehaktsaus2 recepten
- Bereiden
- Kookboek van sacha
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze
- Snijd de , , wortel en heel fijn.
- Smet daarna in een grote koekenpan op een middelhoog vuur de .
- Bak daarna de Italiaanse hammix in ongeveer 10 minuten lichtbruin onder constant roeren.
- Schep dit over in een grote, zware sauspan.
- Verhit in dezelfde koekenpan de verhitten en braad de runder- en op een middelhoog vuur licht aan.
- Blijf constant roeren zodat het gehakt in kleine stukjes uiteen valt.
- Voeg de toe en zet daarna het vuur hoger.
- Laat het flink sudderen en blijf roeren tot bijna al het vocht verdampt is.
- Voeg het vleesmengsel aan de hammix in de sauspan toe.
- Voeg de bouillon en toe.
- Breng het vervolgens op een hoog vuur aan de kook..
- Zet daarna het vuur laag en laat het, gedeeltelijk afdekt, onder regelmatig roeren 45 minuten sudderen.
- Smelt intussen 2 eetlepels in de eerste koekenpan op een hoog vuur.
- Bak de kippenlever in 3-4 minuten stevig en lichtbruin.
- Haal het uit de pan en snijd het in stukjes.
- Zet apart en laat het tijdens de laatste 10 minuten met de saus meekoken.
- Roer enkele minuten voor opdienen de door de saus en verwarm het nog even.
- Maak de saus tenslotte op smaak met , en .
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn en runderbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en runderbouillon
- boter en runderbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en room
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- runderbouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in selderij
- boter en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1387 kcal | 69% | 1387 kcal |
Vetten | 92 g. | 131% | 92 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 5 g. | 2% | 5 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |