Italiaanse hamburgers

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Grill de zwart langs elke kant (boven gasvuur of onder de grill) en leg hem bedekt een half uurtje langs de kant.
  2. Na een half uurtje kun je hem gemakkelijk pellen en snijd hem in 4 grote stukken.
  3. Snijd 8 plakken van de en bestrooi deze met en zout, laat een half uurtje liggen en bak dan in de pan tot ze mooi bruin zijn.
  4. Doe het citroensap bij de , kruid met , zout en naar smaak.
  5. Pers hier de tenen in uit en laat trekken in de koelkast. (Héél lekkere knoflooksaus voor kebab ook trouwens.) Meng de ingrediënten voor de hamburger en vorm er vier hamburgers van.
  6. Bak deze in olijfolie tot ze volledig gaar zijn, leg er dan een plak mozarella op en laat deze even smelten.
  7. Snijd de ciabatta broodjes in twee en beleg de bovenste helft met de knoflooksaus.
  8. Beleg de onderste helft met een blaadje sla, een stuk en twee plakken .
  9. Leg hierop de hamburger (met de mozarella) en bedek met de andere helft van het broodje.
  10. Steek er een satéprikker door (voor stabiliteit) en dien op met sla en gebakken aardappelschijfjes.
25
25
25

Variaties op Italiaanse hamburgers

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Italiaanse hamburgers
VariatieAantalGang
Italiaanse hamburgers1Vlees

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ciabattabroodjes
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • mozzarella en paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in mozzarella en room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
569 kcal
28%2276 kcal
Vetten
14 g.
20%56 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
8 g.
3%32 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Italiaanse hamburgers