Italiaanse laagjesschotel
- Herkomst Italie
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Oven
- Ovenschaal
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Was de aubergine en snijd hem in dunne plakjes.
Leg de plakjes naast elkaar en bestrooi ze met . - Leg er een snijplank op en zet daar iets zwaars op, zodat het vocht uit de aubergine kan trekken.
- Laat een half uur staan.
Snijd de in stukjes, doe ze in een steelpan, bestrooi ze met en en laat ze op hoog vuur inkoken. - Wel geregeld roeren.
Voeg op het laatst 2 eetlepels basilicum toe aan de tomatensaus.
Spoel de aubergineplakken af en dep ze droog.
Verhit de in een koekenpan, haal de aubergineplakken door de en bak ze in de olie goudbruin. - Leg de plakjes op keukenpapier zodat de overtollige olie wordt opgenomen.
Schep wat tomatensaus in een ovenschaal. - Leg daar dakpansgewijs de aubergineplakjes op.
- Bestrooi met wat en leg er plakjes op.
- Strooi er wat basilicum over en giet er wat losgeklopt ei over.
Ga zo door met de lagen opbouwen en eindig met een laag aubergineplakken en tomatensaus.
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius. - Verdeel de klontjes over de ovenschaal en bak het gerecht 30 minuten in de oven.
- Strooi er voor het serveren nog een eetlepel basilicum over.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- parmezaanse kaas, mozzarella, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in parmezaanse kaas en boter
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- parmezaanse kaas, mozzarella, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 216 kcal | 10% | 864 kcal |
Vetten | 14 g. | 20% | 56 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 12 g. | 4% | 48 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |