Italiaanse panetonne

Ingrediënten

+ -
print

Deeg:

Potporie:

Kroontje:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Bakvorm
  • Oven
  • Bakpapier
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Bereid de bakvorm voor door de bodem te bekleden met bakpapier.
  2. Vet de binnenkant van de vorm licht in en bestrooi deze met .
  3. Vorm rond de buitenkant van de vorm een kraag van aluminiumfolie die 7 cm boven de rand van de vorm uitsteekt Bind deze goed vast met keukentouw.
  4. Los de samen met de suiker op in het .
  5. Smelt de .
  6. Meng de bij het en geef hier de nadien bij.
  7. Kneed in 15 minuten een stevig .
  8. Laat het , afgedekt onder plasticfolie of een licht vochtige doek, 20 minuten rijzen op een warme plaats.
  9. Boen de schoon en rasp 1 eetlepel van de schil.
  10. Kneed daarna de bigarreaus, , en sinaasappelrasp door het .
  11. Vorm een deegbol van 15 cm Ø.
  12. Leg deze in de vorm en knip in de bovenkant van het een kruis van 7 cm.
  13. Dek de vorm af met een ingevet stuk plasticfolie en laat het nog 30 minuten op een warme plaats rijzen.
  14. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  15. Verwijder de plasticfolie en knip opnieuw een kruis in het .
  16. Leg het klontje in het midden.
  17. Zet de vorm iets onder het midden van de oven en bak 10 minuten.
  18. Schakel de oven terug naar 180ºC en laat de panettone nog 35-40 minuten bakken.
  19. Laat het brood in de vorm afkoelen.
  20. Na afkoeling, verwijder de kraag.
  21. Leg de vorm op de zijkant en trek de panettone er voorzichtig uit.
  22. Knoop een kerstlint om het midden van het brood.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in deeg en bloem
  • vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • deeg, boter, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • hazelnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
170 kcal
8%3400 kcal
Vetten
8 g.
11%160 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
23 g.
8%460 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
1 g.
1%20 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Italiaanse panetonne