Italiaanse pasta
- Herkomst Italie
- Categorie Vegetarisch
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van Hyskafisk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Zet een pan water op het vuur voor de pasta dan wel spaghetti.
Snijd de halve ui
Pers/hak/snij de knoflook.
Snijd de vleestomaat (kan een handje cherry tomaatjes toevoegen om het iets zoeter te maken)) hoeft absoluut niet netjes maar grote stukken, dit zou zorgen dat het langer duurt.
Fruit de ui en knoflook (kleine vlam/pitje/ lage temperatuur)met een beetje olijfolie.
Als inmiddels het water kookt voeg dan de pasta/spaghetti en het halve boullion blokje toe. (zet de keukenwekker, zie verpakking)
Voeg een beetje olijfolie (basilicumolie is lekkerder) toe aan de afgegoten pasta/spaghetti.
Doe de stukken tomaat in de pan bij de ui en knoflook (laag vuur)
Rooster de pijnboompitten in een klein pannetje
De tomaat word uiteindelijk een zachte smurrie en de velletjes kunnen er zo af/uit gehaald worden
Voeg de Italiaanse kruiden toe aan de tomatensaus.
Parmazaan kan toegevoegd worden naar smaak in de pan.
Op smaak brengen met zout en peper.
Tips:
voor meer pit chilipeper toevoegen.
Lekker meet groene salade met noten,dadel en avocado.
Ook lekker om te maken
Variaties op Italiaanse pasta
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Italiaanse pasta | 2 | Pastagerechten |
Italiaanse pastasalade | 1 | Salades |
Originele Italiaanse pastasaus | 1 | Hoofdgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- spaghetti is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kruiden
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in kruiden
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 248 kcal | 12% | 248 kcal |
Vetten | 30 g. | 42% | 30 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 6 g. | 2% | 6 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |