Italiaanse roomsoesjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Spuitzak
- Bakplaat
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
Breng de boter samen met 150 milliliter aan de kook en roer tot de boter is gesmolten. - Neem de pan van het vuur en voeg de in één keer toe.
- Roer met een houten lepel tot het deeg van de pan loslaat.
Zet de pan weer terug op laag vuur en roer tot het deeg begint te glanzen. - Neem de pan van het vuur en laat het deeg 3-4 minuten afkoelen.
Roer er de 1 voor 1 door, voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen.
Spuit met een spuitzak met gladde mond bergjes soezendeeg op de bakplaat. - Bak de soesjes in de oven in ca. 10-15 minuten goudbruin en gaar, open de ovendeur nog niet!
Laat de soesjes in de uitgeschakelde oven nog 5 minuten afkoelen.
Neem de soesjes uit de oven en laat ze op een taartrooster helemaal afkoelen.
Klop met een mixer de los. - Klop de de erdoor en voeg naar eigen smaak de citroenlikeur toe.
Schep de Italiaanse room in een spuitzak.
Maak met de punt van en scherp mes een gaatje in de onderzijde van de soes. - Spuit de Italiaanse room in de soesjes.
- Bestrooi de soesjes met de en serveer met een glaasje citroenlikeur.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Italiaanse cake41u10m
-
Recept
Italiaanse abrikozenkwarktaart41u
-
Recept
Italiaanse uiencake430m
-
Recept
Gekoelde Italiaanse taart455m
-
Recept
Italiaanse meringue415m
-
Recept
Italiaanse anijsbeschuit42u55m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in mascarpone
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter en mascarpone is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 3369 kcal | 168% | 3369 kcal |
Vetten | 285 g. | 407% | 285 g. |
Waarvan verzadigd | 16 g. | 84% | 16 g. |
Waarvan onverzadigd | 9 g. | 31% | 9 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 3 g. | 62% | 3 g. |
Koolhydraten | 113 g. | 43% | 113 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 12 mg. | 1% | 12 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |