Italiaanse verfijnde zuppa di Zucchine (courgettesoep)

Ingrediënten

+ -
print

Garnering:

Wijntip: Pinot Grigio

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Staafmixer

Bereidingswijze

  1. Doe 1 eetlepel in de grote pan en fruit hierin de gesnipperde sjalot todat hij glazig wordt.
  2. Voeg daarna de schoongemaakte en van zijn zaadlijsten ontdane courgette toe (grof in blokjes gesneden).
  3. Bak deze al roerende gedurende ong. 5 minuten mee.
  4. Niet te bruin laten worden dan verbrand de courgette en dit doet afbreuk aan de verfijnde smaak!!
  5. Voeg de kippenbouillon toe.
  6. Breng dit geheel aan de kook en laat 10 minuten zachtjes doorkoken.
  7. Pureer dan de soep met een staafmixer.
  8. Zet hem van het vuur af.
  9. Marineer ondertussen de ingredienten voor de garnering van de soep voor minimaal 10 minuten.
  10. Klop de met de los in een aparte kom.
  11. Giet dit mengsel al roerende bij de gepureerde soep.
  12. Maak het af met de garnering op het bord bij het opdienen, of zet het apart op tafel erbij.
  13. Lekker met Ciabatta brood en zachte kaas of tapenade met knoflook.
  14. Drink er de gekoelde Pinot Grigio bij.
  15. Smullen & succes verzekerd (wel bij mijn visite!!).
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in parmezaanse kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in peper en zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Italiaanse verfijnde zuppa di Zucchine (courgettesoep) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Erg lekker, ga ik zeker op deze manier bereiden.
Terry Loeve 3 augustus 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
161 kcal
8%644 kcal
Vetten
16 g.
23%64 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Italiaanse verfijnde zuppa di Zucchine (courgettesoep)