Jachtsaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Smelt een flinke klont in een pan en fruit daarin de en de ui enkele minuten aan, blijf regelmatig roeren.
  2. Giet vervolgens de bouillon en de erbij en laat dit zo'n 10 minuten doorkoken.
  3. Peper naar smaak.
  4. Neem wat vocht uit de pan en meng er de onder.
  5. Doe onder voortdurend roeren terug bij de saus.
  6. Breng alles op smaak met wat zout en de .
  7. Laat de saus aan de kook komen en klop er 1 eetlepel door zodat het ietwat schuimig wordt.
  8. Laat zachtjes doorsudderen tot sausdikte.
  9. Strooi er tenslotte en dragonblaadjes over.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Jachtsaus

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Jachtsaus
VariatieAantalGang
Roergebakken varkensvlees met groenten in jachtsaus1Vlees
Jachtsaus schotel1Rijstgerechten
Varkenshaasje in jachtsaus1Vlees

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in runderbouillon en wijn
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in runderbouillon en wijn
  • runderbouillon en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in runderbouillon
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons, wijn, suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Jachtsaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies
RESET

Deze saus, maar dan met cantharellen, was een succes bij de gegrillde wild zwijn filet!
Peter Copper 4 oktober 2015
Super goed en lekker!
Lekkerbek 21 mei 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
88 kcal
4%352 kcal
Vetten
4 g.
5%16 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
13 g.
5%52 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Jachtsaus