Jachtschotel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal
  • Appelboor

Bereidingswijze

  1. Laat in een braadpan de olie en de helft van de heet worden en bak hierin de en de spekjes.
  2. Haal uit de pan en bak het vlees goudbruin.
  3. Bestrooi het vlees met de en bak even mee.
  4. Doe de en de terug in de pan, voeg de , de en de laurier toe en breng het gerecht op smaak met en (versgemalen) .
    Schenk de rode bij het vlees in de pan en roer even goed door.
  5. Plaats de deksel op de pan en laat het vlees ongeveer 2 1/2 uur op een laag vuur sudderen.
  6. Roer het vlees regelmatig door om aanbranden te voorkomen.
  7. Voeg, wanneer het vocht te veel verdampt en het vlees nog niet gaar is, de toe.
    Schep de bij het vlees in de pan en laat het nog een halfuur zachtjes doorkoken.
  8. Verwarm de oven voor op 250 °C.
    Kook ondertussen de gaar met wat .
  9. Verwarm de met 25 gram , stamp de fijn en voeg het /botermengsel toe.
  10. Meng tot een smeuïg geheel.
    Schil de .
  11. Snijd in in partjes en laat de andere heel.
  12. Verwijder het klokhuis met een appelboor en snijd in gelijke stukken hele plakken van de appel over de breedte.
    Vet de ovenschaal in met .
  13. Schep de helft van het stoofvlees met alle ingrediënten en het stoofvocht in de schaal, leg de helft van de appelpartjes eroverheen.
  14. Bedek met een laagje aardappelpuree.
  15. Schep hierover de overgebleven hoeveelheid vlees met vocht, verdeel de rest van de appelstukjes eroverheen en dek af met de rest van de aardappelpuree.
    Leg daarop de plakken appel en bestrooi met .
  16. Snijd de overgebleven in kleine partjes en verdeel over de schotel.
  17. Plaats de jachtschotel ongeveer 15-20 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is.
25
25
25

Variaties op Jachtschotel

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Jachtschotel
VariatieAantalGang
Jachtschotel9Ovenschotels
Jachtschotel met mager rundvlees1Ovenschotels
Indische jachtschotel1Ovenschotels

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • vleesbouillon, wijn, ontbijtkoek, paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in vleesbouillon, wijn, paneermeel
  • vleesbouillon, boter, paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in ontbijtkoek
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
623 kcal
31%2492 kcal
Vetten
31 g.
45%124 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
34 g.
13%136 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Jachtschotel