Jachtschotel
- Herkomst Nederland
- Categorie Aardappelgerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Jachtschotel recepten
- Bereiden
- Kookboek van oudevaer
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadpan
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Laat in een braadpan 50 gram en het spekvet heet worden.
- Bak de stukjes vlees hierin bruin aan alle kanten.
- Voeg dan de en de toe en laat ook deze wat kleur aannemen.
- Voeg dan de , de , , royaal peper, de , de en de toe en giet over dit alles de voorverwarmde en de .
- Roer een keer door, leg een deksel op de pan en laat het geheel op laag vuur 3 uur stoven.
- Giet er, als het te droog wordt, wat heet water bij.
- Schep het vlees, de uien en het stoofvocht over in een vuurvaste schotel en bedek het geheel met een laagje .
- Strooi er het beschuitkruim over en leg er hier en daar een klontje op.
- Zet de schotel ca. 15 minuten boven in een op 250 graden C.
- voorverwarmde oven tot hij een goudbruin korstje heeft gekregen.
Variaties op Jachtschotel
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Jachtschotel | 9 | Ovenschotels |
Jachtschotel met kerstomaatjes, basilicum en worst | 1 | Stoofschotels |
Jachtschotel à la minute met varkensreepjes | 1 | Vlees |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
- wijn en bouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn, bouillon, aardappelpuree
- boter, bouillon, aardappelpuree kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
- aardappelpuree kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout en bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 552 kcal | 27% | 2208 kcal |
Vetten | 26 g. | 37% | 104 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 49 g. | 19% | 196 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |