Jachtschotel
- Herkomst Nederland
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van breemer
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Snelkookpan
- Pan
- Oven
- Zeef
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Schep de vleesblokjes om met de en de en bak ze in hete rondom bruin.
Zet het vuur laag, voeg de uisnippers toe en bak ze goudbruin.
Doe het , de laurier en de in de pan en voeg de en de bouillon toe. - Stoof het vlees in 3 uur gaar (1 uur in een snelkookpan).
Kook ondertussen de bijna gaar en snijd ze in plakken.
Fruit de uiringen in wat , schep de appelpartjes erbij en laat dit 10 minuten zachtjes stoven.
Zeef het vlees en vang het vocht op. - Gooi de en weg.
Leg het vlees in een ingevette ovenschaal en schep het appel-uimengsel
erop.
Dek dit af met de plakjes aardappel en schenk het braadvocht erover, zodat het over alle plakjes verdeeld wordt. - Bestrooi de bovenkant met een dun laagje en leg hier en daar klontjes boter.
Zet de schotel 30 minuten in een oven van 200 graden celsius zodat de bovenkant mooi bruin wordt.
Serveer met een groene salade.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Jachtschotel41u45m
-
Recept
Jachtschotel met mager rundvlees42u30m
-
Recept
Jachtschotel420m
-
Recept
Rundvlees jachtschotel430m
-
Recept
Jachtschotel42u50m
-
Recept
Jachtschotel440m
Variaties op Jachtschotel
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Jachtschotel | 9 | Ovenschotels |
Frans jachtschoteltje | 1 | Ovenschotels |
Jachtschotel met zoete aardappelpuree | 1 | Stoofschotels |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon
- runderbouillon, paneermeel, wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in runderbouillon, paneermeel, wijn
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in runderbouillon, bakboter, paneermeel
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in runderbouillon
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in paneermeel
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 250 kcal | 12% | 1000 kcal |
Vetten | 12 g. | 17% | 48 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 44 g. | 17% | 176 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |