Jachtschotel met appel
- Herkomst Nederland
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Hapjespan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de en snijd ze in gelijke stukken en kook ze in 20 minuten gaar in water met zout.
Verhit 25 gram in een hapjespan en bak het gehakt in 5 minuten rul. - Voeg de ui, de en toe en bak 4 minuten mee.
Voeg de , worcestershiresauce en toe en verwarm nog 2 minuten mee. - Schep in de ovenschaal.
Giet de af maar vang 100 ml kookvocht op.
Stamp de en de rest van de tot puree. - Breng op smaak met zout en peper.
Snijd 2 in kwarten, schil ze en verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes. - Meng door de puree.
- Verdeel de puree over het gehakt.
Boen de laatste 2 schoon en snijd de ongeschilde overdwars in plakjes van 2 mm. - Verwijder alleen de pitjes (het klokhuis wordt zacht in de oven).
Leg de plakjes dakpansgewijs op de puree.
Bak de schotel in de oven in ca. 25 minuten goudbruin.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Snelle jachtschotel440m
-
Recept
Jachtschotel met zuurkool en appel445m
-
Recept
Jachtschotel41u45m
-
Recept
Jachtschotel41u
-
Recept
Jachtschotel voor 10 personen42u35m
-
Recept
Rundvlees jachtschotel430m
Variaties op Jachtschotel met appel
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Jachtschotel met appels | 1 | Aardappelgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van vis kunnen voorkomen in worcestershiresaus
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 404 kcal | 20% | 1616 kcal |
Vetten | 26 g. | 37% | 104 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 23 g. | 9% | 92 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |