Jachtschotel met zoete aardappelpuree
- Herkomst Nederland
- Categorie Stoofschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadpan
- Pan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Smelt 50 gram in een braadpan en bak de uiringen hierin glazig.
- Bak vervolgens de stukjes riblap rondom bruin.
- Voeg de bouillon, de en de toe en laat het geheel circa 2,5 tot 3 uur stoven op laag vuur met het deksel op de pan (of in een oven van 110 graden).
Kook de zoete aardappels gaar, houd er na het koken een paar apart en snijd deze in plakjes.
Stamp van de overgebleven aardappels een mooie puree en roer er zoveel warme doorheen totdat de puree mooi smeuïg is. - Roer er tot slot de doorheen.
Schep de helft van de inhoud van de braadpan in een ovenschaal en verdeel er de helft van de plakken appel overheen,
Schep daarop de helft van de zoete aardappelpuree. - Herhaal dit nog een keer en verdeel tenslotte de aardappelplakjes over de puree.
Plaats de ovenschotel 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Versier de schotel voor het opdienen met de warme .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Poolse jachtschotel450m
-
Recept
Runderstoofpotje met zoete aardappels, sjalotjes en ontbijtkoek43u10m
-
Recept
Stoofpotje met zoete aardappel, witte wijn en prei41u10m
-
Recept
Tagine van kalkoen met zoete aardappelen455m
-
Recept
Stew met zoete aardappel (600 kcal)42u45m
-
Recept
Zoete pilaf410m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in rundvleesbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in rundvleesbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in rundvleesbouillon
- roomboter en rundvleesbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
- mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in rundvleesbouillon
- roomboter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
- Sporen van soja kunnen voorkomen in rundvleesbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 210 kcal | 10% | 840 kcal |
Vetten | 12 g. | 17% | 48 g. |
Waarvan verzadigd | 7 g. | 35% | 28 g. |
Waarvan onverzadigd | 3 g. | 13% | 12 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 1 g. | 26% | 4 g. |
Koolhydraten | 20 g. | 7% | 80 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 5 mg. | 0% | 20 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |