Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appelstroop recept
Appelstroop recept

Appelstroop


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de appels in kwarten. Doe alle ingredienten in een passende pan met deksel. Breng het vocht aan de kook. Kook de appels op matig vuur met deksel 55 minuten. Zeef het geheel door een fijne zeef in een andere pan. Kook het vocht in tot 250 mililiter van het vocht over is (de consistentie van het vocht zit dan tussen waterig en stroperig in). Giet de stroop in een (wek)pot met deksel en zet deze 5 minuten op zijn kop. Laat de stroop afkoelen (deze zal tijdens het afkoelen dikker worden).

Serveersuggesties

Gebruik zoete appels zoals de Jonagold of Elstar.

Allergenen Informatie

Voor dit appelstroop recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven