Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bananenjam recept
Bananenjam recept

Bananenjam


Ingrediënten


Bereidingswijze


Jampotjes en deksels afwassen in heet sodawater, goed afspoelen en laten uitlekken op een schone theedoek. Sinaasappels uitpersen. Vanillestokje opensnijden (of vanillesuiker gebruiken). Bananen pellen en met een vork fijn prakken. In pan doen bananenmoes, sinaasappelsap, vanillestokje en geleisuiker. Al roerende aan de kookbrengen. Daarna nog 4 minuten borrelend door laten koken. Vanillestokje verwijderen. Met een sauslepel de jam in de potjes doen. Vullen tot de rand en dan direct afsluiten met een deksel. Potjes met deksel naar beneden op een schone theedoek plaatsen. Na een tijdje de potjes weer recht op zetten. Laten afkoelen. De jam is ongeveer 3 maanden houdbaar.

Allergenen Informatie

Voor dit bananenjam recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven