Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Exotische vijgenjam recept
Exotische vijgenjam recept

Exotische vijgenjam


Ingrediënten


Bereidingswijze


Boen de vijgen onder stromend water voorzichtig schoon, verwijder de steeltjes en snijd de vruchten in kleine stukjes. Hak de walnoten en pijnboompitten in kleine stukjes. Breng de vijgen samen met 2 deciliter water in een wijde pan aan de kook. Temper het vuur en laat alles, onder regelmatig omroeren en omscheppen 15 minuten pruttelen. Voeg dan citroensap, noten, pijnboompitten en suiker toe. Schep alles zorgvuldig om en laat nog 20 minuten zachtjes doorkoken. Schep de jam in schone potjes. Op een koele donkere plaats is de jam 3-4 maanden houdbaar.

Serveersuggesties

In Frankrijk gebruik ik een speciale pan, een zogenaamde bassin confiture en vijgen van onze eigen vijgenboom.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit exotische vijgenjam recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Exotische vijgenjam heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.5 / 10 in 8 recensies

  • Vraag:kun je ook kokosbloesemsuiker gebruiken i.p.v. Suiker of geleisuiker voor de vijgenrecepten? Bv voor het recept met de rode wijn?
    Tineke gaf dit recept op 15 augustus 2015 4 uit 5 sterren
  • Kun je ook gedroogde vijgen gebruiken en hoe doe je dat dan?
    Roos gaf dit recept op 6 februari 2013 5 uit 5 sterren
  • Kun je het ook van gedroogde vijgen maken?
    Roos gaf dit recept op 5 februari 2013 5 uit 5 sterren
  • Hallo Je zou dit kunnen doen, Je schilt een appel en laat deze in kleine stukjes mee koken dit als bindmiddel. Succes Jeanette
    Jeanette van der Helm gaf dit recept op 7 november 2011 5 uit 5 sterren
  • Gisteren vijgenjam gemaakt met 3 kruidnagels, sinaasappelschil, sap en wat woudhoning. Blijft een beetje vloeibaar, is niet erg. Superlekker!
    Bezoeker gaf dit recept op 22 augustus 2011 5 uit 5 sterren
  • Ik heb de jam vanmiddag gemaakt maar inplaats van witte suiker heb ik riet- en oersuiker gebruikt en een half zakje marmelo 2 (jam maken met weinig suiker). Ik heb in totaal 300 gram suiker gebruik... Lees reactie
    Bezoeker gaf dit recept op 21 augustus 2011 5 uit 5 sterren
  • Ik heb het recept een uurtje geleden gemaakt met vers geplukte vijgen uit mijn tuin ... Belgische vijgen dus en het resultaat is best lekker! Ik heb gelei suiker gebruikt en bereide de confituur in ee... Lees reactie
    Bezoeker gaf dit recept op 14 augustus 2011 4 uit 5 sterren
  • Ik heb het recept nu 3 keer gemaakt en het is erg lekker. Het lukt me alleen niet om de jam een vaste vorm te geven. Hij blijft vloeibaar ...
    Bezoeker gaf dit recept op 6 augustus 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven