Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Lemon curd recept
Lemon curd recept

Lemon curd


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak het potje en de deksel van te voren goed schoon met heet water en soda.
Rasp de schil van de citroenen en pers het sap er uit. Zet een pan water op het vuur met een kleine pan er in (au-bain-marie) en smelt de boter hier in. Meng nu de suiker en de citroenrasp en sap er in. Klop de eieren er beetje bij beetje door. Blijf kloppen. Als het water langzaam aan de kook komt zal je zien dat het mengsel indikt. Blijf kloppen tot het is ingedikt.
Het blijft in de ijskast minstens 4 dagen goed.

Serveersuggesties

Dit traditioneel Engelse fruit smeersel is zalig op een sandwich of scones. Maar het is ook onmisbaar in de frisse en al even Engelse "Lemon merinque pie".

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit lemon curd recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven