Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Orange Curd recept
Orange Curd recept

Orange Curd


Ingrediënten


5

Bereidingswijze


Meng alle ingrediënten, behalve de roomboter, samen in een pan. Zet het op een matig vuur (let op; niet te heet! het mag zeker niet koken) en begin meteen met roeren/mixen (het liefst met een houten lepel) zodra het mengsel warm begint te worden. Blijf roeren en blijf er vooral bij, anders begint de curd te klonteren
Het mengsel zal langzaamaan dikker worden als je het blijft roeren en verwarmen. Het is klaar zodra je op de achterkant van de houten lepel met je vinger een streep kan trekken.
Haal het van het vuur af. Maak je geen zorgen als je toch kleine stukjes ei er in ziet; het wordt nog gezeefd! Gebruik hiervoor een fijne zeef, en vergeet niet ook de onderkant van de zeef af te schrapen!
Voeg de roomboter lepel voor lepel toe en roer tot het gesmolten is.
Laat het afkoelen tot het op kamertemperatuur is. Hierna kun je de Orange Curd in de koelkast bewaren.

Serveersuggesties

Afgesloten in de koelkast is het minimaal een week houdbaar ;)

Allergenen Informatie

Voor dit orange curd recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven