-
Heel lekker is het om ook een half theelepeltje gemalen steranijspoeder toe te voegen aan een theelepel gemalen kaneel. Of een hele steranijs mee te koken met het kaneelstokje.
Annemarie gaf dit recept 5/5 sterren
-
Je kunt ook jam maken met Marmello, is ook geschikt voor diabetici. Te koop in natuurwinkels. Geleerpoeder met vruchtensuiker.
Marie-Louise gaf dit recept 5/5 sterren
-
Ik ben zelf ook diabeet, type 2. Het kan wel met zoetstof, maar laat zoetstof niet(te lang mee koken en om de jam dan toch enigszins te gelleren (in te dikken, kunt u wat gelatine weken in koud water en in de warme substantie toe op te lossen)
Azuro gaf dit recept
5/
5 sterren
-
Er is in de winkel ook gelei zonder suiker te koop, of met aanzienlijk minder suiker, misschien is dit een alternatief voor diabetici.
Roosmarie gaf dit recept 5/5 sterren
-
Hoi Maria,
Geen idee eigenlijk. Ik heb zelf ook suiker, maar eigenlijk gebruik en eet/drink ik bijna alles. Nou moet ik wel zeggen dat ik type 2 heb en nog wel insuline aanmaak. Ik hoef dus niet te spuiten en ik heb tabletten.
Misschien weet een dietiste raad, ik denk dat die het wel zullen weten.
Azuro gaf dit recept
5/
5 sterren
-
Je hebt maar heel weinig water nodig en inderdaad aan de kook brengen, beetje afhankelijk van de afmeting van je pan en de hoeveelheid jam die u wilt maken.
Reken ongeveer een half tot een heel kopje water om de jam niet te waterig te maken. Als de peren éénmaal gaan koken, geven ze van zichzelf ook best wat vocht af, je zou ook kunnen overwegen om bijv. sinaasappelsap i.p.v. water te gebruiken om een nog frissere variant te maken. Succes
Azuro gaf dit recept
5/
5 sterren
-
Mijn vraag is ik ben diabeet heb dus suikerziekte is het ook mogelijk om de suiker te vervangen door zoetstof ik hoop het te horen van u groet Maria.
Maria gaf dit recept 5/5 sterren
-
Moet je de peren met water aan de kook brengen?
Hoeveel?
Chantal gaf dit recept 5/5 sterren