Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Perenjam recept
Perenjam recept

Perenjam


Ingrediënten


7

Bereidingswijze


Doe de peren met het kaneelstokje in een pan en breng op een klein vuur aan de kook.
Voeg de geleisuiker toe en roer regelmatig door tot het fruit zachter
wordt en indikt.

de dikte kun je goed bepalen door een klein beetje jam
op een koud bordje te druppen. Deze is bijna meteen koud en zo kun je
zien hoever je jam ingedikt is. Als je hem nog te dun vindt, kook je de jam nog wat verder in tot de gewenste dikte.

Als je jam dik genoeg is, verwijder je het kaneelstokje en schenk je
de nog warme jam in met soda en kokend water gesteriliseerde potten.
Je kunt je jam op deze manier ca. 1 jaar bewaren op een koele,
donkere plaats.

Allergenen Informatie

Voor dit perenjam recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Perenjam heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 8 recensies

  • Heel lekker is het om ook een half theelepeltje gemalen steranijspoeder toe te voegen aan een theelepel gemalen kaneel. Of een hele steranijs mee te koken met het kaneelstokje.
    Annemarie gaf dit recept op 5 oktober 2014 5 uit 5 sterren
  • Je kunt ook jam maken met Marmello, is ook geschikt voor diabetici. Te koop in natuurwinkels. Geleerpoeder met vruchtensuiker.
    Marie-Louise gaf dit recept op 10 september 2014 5 uit 5 sterren
  • Ik ben zelf ook diabeet, type 2. Het kan wel met zoetstof, maar laat zoetstof niet(te lang mee koken en om de jam dan toch enigszins te gelleren (in te dikken, kunt u wat gelatine weken in koud water ... Lees reactie
    Azuro gaf dit recept op 26 oktober 2013 5 uit 5 sterren
  • Er is in de winkel ook gelei zonder suiker te koop, of met aanzienlijk minder suiker, misschien is dit een alternatief voor diabetici.
    Roosmarie gaf dit recept op 22 oktober 2013 5 uit 5 sterren
  • Hoi Maria, Geen idee eigenlijk. Ik heb zelf ook suiker, maar eigenlijk gebruik en eet/drink ik bijna alles. Nou moet ik wel zeggen dat ik type 2 heb en nog wel insuline aanmaak. Ik hoef dus niet te s... Lees reactie
    Azuro gaf dit recept op 30 juli 2012 5 uit 5 sterren
  • Je hebt maar heel weinig water nodig en inderdaad aan de kook brengen, beetje afhankelijk van de afmeting van je pan en de hoeveelheid jam die u wilt maken. Reken ongeveer een half tot een heel kopje... Lees reactie
    Azuro gaf dit recept op 24 juli 2012 5 uit 5 sterren
  • Mijn vraag is ik ben diabeet heb dus suikerziekte is het ook mogelijk om de suiker te vervangen door zoetstof ik hoop het te horen van u groet Maria.
    Maria gaf dit recept op 21 juli 2012 5 uit 5 sterren
  • Moet je de peren met water aan de kook brengen? Hoeveel?
    Chantal gaf dit recept op 16 juli 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven