Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pruimenjam met vanille recept
Pruimenjam met vanille recept

Pruimenjam met vanille


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe de pruimen met aanhangend vocht in een pan met een snuf kaneel
en het limoensap en kook ze zacht en fijn onder regelmatig omroeren.
(Kleine stukjes in de jam zijn zeker lekker. )
Schraap het merg uit 1 vanillestokje en voeg dit toe.
Als je pruimen lekker zacht en fijn zijn, dan de pan van het vuur en
iets af laten koelen.
Hierna op smaak brengen met (gelei)suiker of suiker en 2 opgeloste
vellen gelatine. Doe de jam in potten die vooraf uitgekookt zijn en
zet ze na het vullen op z'n kop tot de jam is afgekoeld.

Smakelijk!

Serveersuggesties

Erg lekker op brood, beschuit, taart, desserts, bij ijs...enz.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pruimenjam met vanille recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven