Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Rode vruchtenjam


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe de vruchten in een pan en breng op een klein vuur aan de kook.
Voeg de geleisuiker toe en roer regelmatig door tot het fruit zachter
wordt en indikt.

De dikte kun je goed bepalen door een klein beetje jam
op een koud bordje te druppen. Deze is bijna meteen koud en zo kun je
zien hoever je jam ingedikt is. Als je hem nog te dun vindt, kook je de jam nog wat verder in tot de gewenste dikte.

Als je jam dik genoeg is, schenk je de nog warme jam in met soda en
kokend water gesteriliseerde potten.
Je kunt je jam op deze manier ca. 1 jaar bewaren op een koele,
donkere plaats.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit rode vruchtenjam recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Rode vruchtenjam heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.3 / 10 in 3 recensies

  • Heerlijke jam. Graag vermelding van het aantal potten.
    Riek gaf dit recept op 20 februari 2018 4 uit 5 sterren
  • Altijd fijn om positieve reacties te krijgen...Dank je wel Sjon
    Azuro gaf dit recept op 12 maart 2014 5 uit 5 sterren
  • Lekker we genieten.
    Sjon gaf dit recept op 16 januari 2014 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven