Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Vijgen-vijgenjam recept
Vijgen-vijgenjam recept

Vijgen-vijgenjam


Ingrediënten


Bereidingswijze


Meng in een grote diepe magnetronschaal de vijgen, suiker en citroensap door elkaar. Kook de vijgen afgedekt 20 min. in de magnetron op 750 Watt. Vermaal de vijgen met een staafmixer en zet daarna terug onafgedekt in de magnetron 10 tot 15 minuten op 750 Watt. Giet de jam in een goed schoongemaakte jampotten en laat deze op de kop afkoelen. Deze jam is diepgevroren ook goed te bewaren.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit vijgen-vijgenjam recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Vijgen-vijgenjam heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies

  • Ik heb een vijgenboom in de tuin(spanje), maar die zijn niet allemaal tegelijkertijd rijp. Kun je ze invriezen tot je er voldoende hebt om het recept te maken? (idem voor de cactus vijgen?) Zou je de... Lees reactie
    Bospor gaf dit recept op 20 augustus 2013 4 uit 5 sterren
  • Misschien geleipoeder of geleisuiker gebruiken?
    Bezoeker gaf dit recept op 11 augustus 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven