Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Hapjespan
  • Wok
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Verhit de in een grote hapjespan of wok op middelmatig vuur.
  2. Voeg de in stukjes gesneden toe, de klein gesneden , de ’s, en de knoflook.
    Sauteer ongeveer 5 min.; roer regelmatig om, totdat de groenten zacht en bijna gaar zijn.
  3. Voeg de stukken toe en de worst en meng onder elkaar.
  4. Laat nog eens 5 min.
  5. bakken totdat de kip niet meer roze is en bijna gaar.
  6. Voeg de toe, de tomaten, de rijst en de overige kruiden.
  7. Zet goed onder elkaar, temper de hittebron, deksel op de pan en laat 25 – 30 min.
  8. sudderen.
  9. Roer af en toe even door om aanbakken te voorkomen.
  10. Als de rijst gaar is voeg je de garnalen toe.
  11. Breng opnieuw aan de kook en laat sudderen totdat de garnalen roze en gaar zijn.
    Verwijder het en ev.
  12. de overige gebruikte takjes verse kruiden.
    Breng zo nodig op smaak met zout en chilipeper.
    Voeg evt.
  13. nog wat toe wanneer het gerecht te veel is ingedikt.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Jambalaya

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Jambalaya
VariatieAantalGang
Jambalaya3Stoofschotels
Jambalaya met kip1Gevogelte
Jambalaya met garnalen1Bijgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kippenbouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in bleekselderij
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • tijgergarnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
288 kcal
14%576 kcal
Vetten
6 g.
8%12 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
3%0 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
5%2 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
41 g.
15%82 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Jambalaya