Jambalaya met kip

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Hak de en de knoflook fijn, verwijder de zaadjes uit de 's en snijd ze in stukken Dompel de eventjes in kokend water en laat ze schrikken onder koud water.
  2. Pel ze en snijd ze grof.
  3. Maak nu de bouillon klaar (1 blokje voor 1/2 liter water).
  4. Snijd de kip in grote stukken, bak ze mooi bruin en leg ze apart.
  5. Fruit nu de groentjes in enkele minuten in dezelfde pan.
  6. Voeg er de rijst bij en goed mengen.
  7. Wanneer de rijst glazig is, giet je er de warme bouillon over.
  8. Kruid dit nu, voeg er nu de laurier, de en de garnalen aan toe en doe er ook de kip terug bij.
  9. Laat dit nu een 30-tal minuten koken op een zacht vuurtje en roer af en toe in de kom.
  10. Dien dit op als al het vocht opgeslorpt is.
25
25
25

Variaties op Jambalaya met kip

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Jambalaya met kip
VariatieAantalGang
Jambalaya met kip en chorizo1Rijstgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in gevogeltebouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in gevogeltebouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in gevogeltebouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in gevogeltebouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in gevogeltebouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in gevogeltebouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
73 kcal
3%292 kcal
Vetten
2 g.
3%8 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
9 g.
3%36 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Jambalaya met kip