Jan Hagel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Zeef de met het in een grote kom.
  2. Voeg daarna de , en toe.
  3. Snijd de met 2 messen in kleine stukjes.
  4. Kneed alles tot een soepele bal.
  5. Rol het deeg uit tot een lap van 3,5 mm (1/3 cm) dikte en breng de lap over op een beboterd bakblik.
  6. Rol de deeglap om de met wat bestoven deegrol heen en rol deze weer van de deegrol af op het bakblik.
  7. Bestrijk de bovenkant van het deeg met wat los geklopt .
  8. Strooi er de amandelen met de grove over.
  9. Verwarm de oven voor op 150 graden C.
  10. Bak de janhagel in het midden van de oven in 20 minuten gaar en goudbruin.
  11. Snijd de janhagel direct met een scherp mes in repen van 4 cm breed Verdeel deze repen in stukken van 8 cm, zodat er langwerpige koekjes ontstaan.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • basterdsuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (4)

Jan Hagel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 4 recensies
RESET

Heb voor het eerst geprobeerd Jan Hagel te bakken. Helaas werd ze niet hard. Ze hebben er wel 40 minuten in de oven gestaan maar ze bleven zacht. Op het laatst de oven temperatuur verhoogt, toen zi... Lees reactie
Hans 23 februari 2013
Peetbuur: Er staat onderin recept duidelijk 1 theelepel kaneel. Er zijn diverse soorten Jan Hagel en die op de markten verkocht worden in de boerenstreek is knapperig en bereidt zoals boven. Iedereen ... Lees reactie
Moohlady 28 oktober 2012
Het is een lekker recept en zeer tradioneel. Wordt al vele jaren verkocht op diverse markten.
Moohlady 11 oktober 2012
Bakker henny is waarschijnlijk een hypermoderne bakker ik als oud gediende zeg eerst boter, suiker, ei en eventueel zout mengen daarna de bloem,bakpoeder en kaneel mengen (dit noemt men kruimelen) to... Lees reactie
peetbuur 1 januari 2008

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
2207 kcal
110%2207 kcal
Vetten
170 g.
243%170 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
224 g.
86%224 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
25 g.
27%25 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Jan Hagel