Jan in de zak
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Pan
- Zeef
Bereidingswijze
- Was de en de .
- Dep ze droog.
- Hak de in stukjes.
- los de op in 3 eetlepels lauwwarm water en roer er de door.
- Laat dit 10 minuten staan.
- Zeef 300 gram met een snufje boven een kom.
- Maak er een kuiltje in en giet hier de in.
- Giet er geleidelijk de bij.
- Meng tijdens het gieten steeds door het vocht.
- Roer er 1 door.
- Spatel de , en door.
- Dek de kom af met een doek.
- Laat het deeg op een tochtvrije, lauwwarme plaats van 30 graden ca. 1 uur rijzen.
- Spoel een witte katoenen doek in lauwwarm water uit en wring uit.
- Spreid de doek uit en strooi er 3 eetlepels over uit.
- Schep er het deeg op.
- Bind de doek (met voldoende ruimte om het deeg nog iets te kunnen rijzen) dicht met een touwtje.
- Breng in een grote pan ruim water aan de kook.
- Leg er het deeg in met de sluiting naar boven.
- Laat het deeg in een gesloten pan in ca. 2 uur zachtjes gaar koken Het water moet steeds zachtjes blijven koken.
- Vul indien nodig aan met water.
- De koek is gaar wanneer een erin gestoken satépen er droog weer uitkomt.
- Haal de koek uit de pan en laat hem even uitdampen.
- Verwijder de doek.
- Snijd de Jan in de zak in plakken en serveer er apart de klontjes en bruine bij.
Variaties op Jan in de zak
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Jan in de zak | 1 | Broodgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker en basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 245 kcal | 12% | 1960 kcal |
Vetten | 3 g. | 5% | 24 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 45 g. | 17% | 360 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 1 g. | 1% | 8 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |