Jan-in-de-zak

Ingrediënten

+ -
print

Extra benodigheden:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Maak zelf een zakje om de Jan in te doen en leg het zakje 1 uur in koud water.
  2. Kook een grote pan water en houd het aan de kook.
  3. Laat de weken en goed uitlekken.
  4. Doe de in een grote kom en maak een kuiltje in het midden.
  5. Strooi het rondom op de rand.
  6. Los het op een een beetje lauwe .
  7. Giet het mengsel in het kuiltje.
  8. Het mag niet met het in aanraking komen.
  9. Schenk beetje bij beetje de in het kuiltje en maak er een soepel deeg van.
  10. Het deeg moet "lopen".
  11. Meng op het laatst de erdoor.
  12. Haal het zakje uit het water en wring het goed uit.
  13. Schenk het deeg in het zakje.
  14. Knijp het zakje boven het deeg goed dicht.
  15. Plaats een grote vuist daarboven en bind het zakje boven de vuist dicht met touw.
  16. De Jan moet met koken groeien.
  17. Zet het bord onder in de pan.
  18. Kook de Jan-in-de-zak 3 uur in het kokende water (zo goed als volledig onder water).
  19. Keer de Jan na 1,5 uur.
  20. Serveer de Jan-in-de-zak in plakken met veel roomboter en suiker.
25
25
25

Variaties op Jan-in-de-zak

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Jan-in-de-zak
VariatieAantalGang
Broeder of Jan-in-de-zak1Vegetarisch

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (9)

Jan-in-de-zak heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.1 / 10 in 9 recensies
RESET

Brrrrr... ik gruwde er vroeger al van en nu ik dit ook weer zie krijg ik gewoon kippenvel van afschuw. Mijn man moet geloof ik maar een ander zo gek krijgen om dit een keer voor hem te maken.
Patty Groenland 24 september 2013
De mijne wordt altijd zo taai aan de binnenkant. Hoe komt dit?
Peter 5 januari 2013
Mijn oma maakte het vroeger toen ze nog leefde. Het is een eenvoudig maar zeer lekker recept.
Harriet 3 november 2012
Wij aten het vroeger thuis met uitgebakken spekjes en stroop heerlijk.
Gerda 25 september 2012
Ik geef de voorkeur aan de essentie en eet dus gewoon enkel de bloem op. Uitstekend als vieruurtje en een laag caloriegehalte gegarandeerd.
Oom Willem 5 juli 2012
Dit eten wij als stoombrood, deeg is dan dikker en gaat in een grote bakvorm in een ouderwetse ketel met een klein laagje water en dan 1,5 uur laten stomen, heerlijk met bruine suiker...
L. Jurjens 10 april 2012
Volgende dag in plakken snijden en opbakken, heerlijk.
G. Jongens 31 maart 2012
Mijn moeder (en ik nu ook) serveerde de 'ketelkoek' zoals het bij ons op de veluwe heet, altijd met zoetemelksepap (maizenapap). Heerlijk!
Geke 10 januari 2012
Wij deden het in plaats van stroop en boter er stoofpeertjes bij. Die kookte mijn moeder gelijk met de jan in de zak. Kan wel zeggen erg lekker
heike 3 december 2010

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
906 kcal
45%3624 kcal
Vetten
3 g.
5%12 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
184 g.
70%736 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Jan-in-de-zak