Javaans gestoofd rundvlees (Smoor djawa)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van gdamwijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Keukenmachine
- Pan
- Staafmixer
Bereidingswijze
- Snijd de in grote stukken en de in vieren.
- Maak de , knoflook en fijn in de keukenmachine of met de staafmixer.
- Verhit de in een pan en bak hierin het uimengsel circa 3 minuten.
- Voeg de blokjes vlees toe en bak het vlees totdat het lichtbruin is.
- Voeg dan de , , salamblaadjes, kikkoman- of tamari, , en toe.
- Breng het geheel op smaak met en .
- Roer alles goed door en temper de warmtebron.
- Laat het vlees nu minstens 2 uur sudderen totdat het helemaal gaar is.
- Voeg zonodig af en toe een scheutje water toe.
- Niet teveel in een keer, de saus moet wel kunnen indikken.
- Verwijder voor het opdienen de , en salamblaadjes.
- In plaats van 5 eetlepels kikkoman- kunt u ook 5 theelepels tamari gebruiken.
- Lekker met gemengde groenten met petjilsaus.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Smoor Kambing Daun Djeruk (gestoofd geitenvlees met citroenblad)41u30m
-
Recept
Smoor Djawa (stoofschotel van sukadelappen)43u50m
-
Recept
Daging smoor (gestoofd rundvlees met een kruidensausje)43u
-
Recept
Ajam smoor djawa41u
-
Recept
Sayur Kerrie (Javaans rundvleesgerecht)415m
-
Recept
Smoor Djawa41u30m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- sojasaus is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 73 kcal | 3% | 292 kcal |
Vetten | 2 g. | 3% | 8 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 5 g. | 2% | 20 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |