Javaanse bami

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Braadpan
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Week de gedroogde minstens 1 uur (als je verse hebt, geldt dit natuurlijk niet).
  2. Bak de uien in de in een wok of braadpan knapperig bruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  3. Maak van de , een omelet in het restant en snijd deze als die is afgekoeld in dunne reepjes.
  4. Kook de volgens gebruiksaanwijzing.
  5. Snijd het kippenvlees in blokjes en bak die in dezelfde samen met de tot het vlees geelbruin is.
  6. Voeg de en knoflook eraan toe en bak deze enkele minuten mee.
  7. Bak vervolgens 1 a 2 minuten ook de , boontjes en de tauge mee.
  8. Voeg daarna de er goed onderdoor en bak tot het gerecht door en door warm is geworden.
  9. Meng er dan wat zout, peper, naar smaak, de en de helft van de selderie door.
  10. Doe het gerecht in een schaal en garneer de bovenkant met de overgebleven , de reepjes omelet en de gebakken uitjes.
  11. Leg langs de randen schijfjes .
  12. Selamat makan!
25
25
25

Variaties op Javaanse bami

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Javaanse bami
VariatieAantalGang
Bami Trafasie (de lekkerste Surinaams-Javaanse bami)1Miegerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • ketjap is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • ketjap past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
685 kcal
34%2740 kcal
Vetten
22 g.
31%88 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
98 g.
38%392 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Javaanse bami