Johannesbrood-honingcake uit de tijd van de bijbel
- Herkomst Israel
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van ma-griet
- 1 reviews
Keukenspullen
- Spatel
- Oven
Bereidingswijze
- Roer de beide meelsoorten met de door elkaar.
- Klop de dooiers los en voeg de en de er door.
- Roer alles goed door elkaar.
- Voeg het en de of druivensap aan het eimengsel toe.
- Schenk het eimengsel bij het meelmengsel en roer opnieuw goed door elkaar.
Klop in een andere kom de eiwitten stijf en spatel deze door het beslag. - Hierna niet meer roeren.
- Het beslag moet luchtig blijven.
- Verwarm de oven voor op 150 graden celsius (dit moet op een lage temperatuur worden gebakken omdat het anders gauw verbrandt).
Schep het beslag in een ingevette springvorm van 23 cm doorsnee en bak de cake in 1 uur en 30 minuten gaar, of in 2 kleinere cakevormen dan is de baktijd 1 uur en 5 minuten.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Vijgencake uit de tijd van de bijbel41u30m
-
Recept
Rozijnencake uit de tijd van de bijbel440m
-
Recept
Saffraancake uit de tijd van de bijbel41u15m
-
Recept
Pascha-kruidkoek uit de tijd van de bijbel41u
-
Recept
Honingcake met parelsuiker445m
-
Recept
Appeltaart van de bakplaat met honing en walnoten42u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (1)
Johannesbrood-honingcake uit de tijd van de bijbel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 124 kcal | 6% | 1488 kcal |
Vetten | 13 g. | 19% | 156 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 9 g. | 3% | 108 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |