Jongkong Surabaya (gestoomde rijstcake)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Rasp
Bereidingswijze
- Haal de melk uit de en leng deze aan tot 1500 milliliter vloeistof.
Haal het vruchtvlees uit de en rasp deze fijn.
Meng het met de abumerang.
Meng ½ theelepel met de geraspte kokos en stoom dit voor 10 minuten.
Meng de met de , het , de santen en het betelsap.
Verdeel het mengsel in 2 porties.
Meng in een portie de abumerang en in de ander het suji extract.
Vet een bakschaal in met de .
Schep 5 eetlepels van het abumerang gekleurde mengsel in de schaal en spreid dit uit.
Stoom het vervolgens voor 5 minuten.
Herhaal dit met het suji gekleurde mengsel en wissel totdat beide mengsels op zijn.
Stoom het vervolgens in 30 minuten verder gaar.
Laat het afkoelen, snijd het dan in plakjes en serveer het met de geraspte kokos.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1653 kcal | 82% | 6612 kcal |
Vetten | 13 g. | 18% | 52 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 97 g. | 37% | 388 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 50 g. | 55% | 200 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |