Kaas-aardappelsouffleetjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van wappie_bloemetje
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Oven
- Pureestamper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd de in kleine stukken en kook ze in water met zout in ca. 15 minuten gaar.
- Giet af en stamp fijn met de pureestamper.
- Smelt de in een steelpannetje en beboter de bakvormpjes met het bakkwastje.
- Voeg de melk toe aan de rest van de gesmolten en breng aan de kook.
- Meng dit samen met de kaas en door de puree.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Roer de eidooiers een voor een door de puree.
- Klop het eiwit stijf in een vetvrije kom tot het pieken heeft en glanzend is.
- Roer de helft van het eiwit door de puree en spatel de rest er vervolgens luchtig doorheen.
- Verdeel het mengsel over de bakvormpjes en strijk glad.
- Bak in de oven in ca. 20 minuten goudbruin.
- Serveer direct (soufflé zakt snel in).
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter en oude kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, halfvolle melk, oude kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in oude kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter, halfvolle melk, oude kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van zout kunnen voorkomen in oude kaas
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 242 kcal | 12% | 968 kcal |
Vetten | 23 g. | 33% | 92 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 0% | 8 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |